Onze werkwijze

Intake gesprek
Dossieropbouw
Advies
Procederen
Wie zijn wij

Carol van Oppen en Shahadat Guman geven leiding aan een kantoor van 3 advocaten en 1 ondersteunende medewerker.

Onze advocaten zijn onder meer gespecialiseerd op het gebied van vreemdelingenrecht, arbeidsrecht, bestuursrecht, personen- en familierecht, jeugdrecht (straf en civiel), insolventierecht, huurrecht (zakelijk en privé) en strafrecht. Wij richten ons op de algemene juridische praktijk en werken zowel voor cliënten op toevoegingsbasis via de Raad voor de Rechtsbijstand als voor betalende cliënten.

Op ons kantoor zijn vier advocaten werkzaam, die u gaarne van dienst zullen zijn.

Onze Filosofie

Als advocaten verdiepen we ons altijd in uw situatie en wat u nodig heeft. We bekijken uw zaak daarbij van de juiste afstand en ontzorgen u. U krijgt bij ons eerlijk advies: als uw zaak geen kans van slagen heeft, geven we dat ook aan. Wij als advocaten zetten onze expertise in. Uw belangen willen wij zo goed mogelijk behartigen.

Deskundigheid en kwaliteit zijn voor ons als advocaten erg belangrijk. Binnen ons advocatenkantoor zijn de meeste collega’s gespecialiseerd in bepaalde rechtsgebieden. Onderling hebben wij veel contact en overleg met elkaar. Dat is handig, want waar u in uw leven mee te maken krijgt, kan ook raken aan meerdere, verschillende rechtsgebieden. U bent ervan verzekerd dat elke advocaat bij ons doet waar hij of zij goed in is.

Ons Proces

Intakegesprek

Wilt u een juridische kwestie aan onze voorleggen? Dan beginnen we met een intakegesprek. We maken kennis met elkaar en bespreken uw zaak. In iedere zaak communiceren wij open en eerlijk over uw kansen en mogelijkheden. Tijdens het intakegesprek maken we dan ook een eerste inschatting van uw zaak en bespreken we hoe we uw zaak kunnen behandelen. Daarbij komt ook het kostenaspect aan de orde en leggen wij u uit hoe het werkt met subsidie voor rechtsbijstand. U kunt zowel telefonisch of via de mail een intakegesprek aanvragen.

Zorgvuldige Documentatie

Uitgangspunt voor het verrichten van werkzaamheden is een zorgvuldig samengesteld dossier, wat tevens digitaal wordt bijgehouden. Goede en volledige informatie van uw kant is daarbij van groot belang. Bij sluiting van het dossier kunnen de originele stukken worden opgehaald op kantoor.

Mogelijke kosten

Als particulier komt u mogelijk in aanmerking voor gesubsidieerde rechtsbijstand (toevoeging). Dit hangt onder meer af van uw inkomen en vermogen. Wij kunnen voor u online een aanvraag indienen bij de Raad voor Rechtsbijstand. Komt u in aanmerking voor gesubsidieerde rechtsbijstand? Dan hoeft u alleen een vastgestelde eigen bijdrage te betalen, aangevuld met eventuele kosten die niet gedekt worden door de toevoeging. Wijst de Raad voor Rechtsbijstand uw aanvraag af? Dan geldt ons uurtarief voor de door ons uit te voeren werkzaamheden.

Ons Kantoor

Locatie: Amsterdam:

Loctatie opzoeken; Maps

Testimonials

  • Een gang naar de recht wordt zo veel mogelijk voorkomen. Dit voorkomt kosten en zorgt voor een snellere afhandeling van de zaak.

    mr. C.G.J. van Oppen
    Van Oppen & Guman advocaten

  • Vaak heeft de (lokale) overheid niet de middelen om alle onderliggende belangen goed af te wegen. Een advocaat kan hierbij een groot verschil maken. Dit heeft niet zelden tot gevolg dat de overheid haar beslissing intrekt of wijzigt.

    mr. S. Guman
    Van Oppen & Guman advocaten